Dyra

Alle dyra i Fallet For Alle har mye utetid.

Storfebestningen vår er liten, bare fem dyr. Det er en blanding mellom Hereford- og Charolaisraser, som fungerer bra for oss. De bor i fjøset om vinteren. På sommeren går de på et stort beite og koser seg. Noen av dyra blir slaktet av og til, og da blir dyret selvfølgelig servert som ekte Fallet-biff og Fallet-kjøttdeig gjennom den neste sesongen. Alle som er elever og andre besøkende gjør stellet hos kuer og kalver som en del av oppholdet. Dette gjelder både helger og ukedager.

Hestene våre er ute mye av dagen på vinterstid. På sommeren har de ferie og går ute på beitet hele døgnet, gjerne fra mai til ut september. Vi har tre gamle varmblodstravere, en fjording og en nordlandshest. Alle hestene er snille dyr som ønsker å gjøre en god jobb hver gang vi er ute på tur eller de blir stelt i stallen. Alle hestene våre er kjøre- og ridbare. Det er viktig for å forebygge skader at de brukes variert. I stallen finnes også et par kaniner. De liker godt kos og stell.

Hver høst har vi julegriser på utegang. Disse er ute helt til de blir slaktet. Vi slakter her på gården. Og dette kjøttet blir også spist opp av oss her på garden. Elevene er med på slaktingen, og de synes kjøttet smaker helt fantastisk. Dette prosjektet gir mye innsikt og læring om økonomi og lokal bærekraftig matproduksjon.

Her går hestene på sommerbeitet. De har store områder å være på, både sommer og vinter.
Teddy. Han er en border collie født i 2018. Han gjeter hester, griser og kuer. Og selvfølgelig folk😉. Han er alltid blid og fornøyd. Liker godt å løpe sammen med hestene på treningstur. Han passer også godt på rundt tunet.
Fjordhesten trives ute hele året. Nistugas Trøbbel er en av hestene her, og han har vært her i 10 år. Han gir av seg selv hele tiden, hele året til alle. Han er snill og grei som alle de andre hestene, og kan gi noen en utfordring på ridetur😉. Han er manges favoritt.